Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Idyllische stranden op Sicilië

Op Sicilië zijn er ontelbaar veel strandjes te vinden. Verscholen in de natuur of dicht bij de mooie steden. Het zijn de mooiste stranden om heerlijk van het warme zonnetje te genieten, om vervolgens natuurlijk lekker af te koelen in de prachtige azuurblauwe zee. Dit Italiaanse eiland is echt de ideale vakantiebestemming voor een super relaxte zon, zee en strandvakantie. Benieuwd naar de mooiste goudgele (zand)stranden op het eiland Sicilië? Ik tip je er drie in dit blog!

Isola Bella

Als je op een camping of vakantiepark in de buurt van Taormina verblijft, is Isola Bella zeker de moeite waard! Isola Bella is een heel klein eilandje in een baai gevormd door kiezelstranden. Het is een bijzondere plek, wat er wel voor kan zorgen dat het er in het toeristenseizoen druk kan zijn met zonaanbidders. Dit mini-eilandje is bij laagwater te bereiken via een smal zandpad en is door de regio Sicilië tot beschermd natuurgebied verklaard.

isola bella sicilie

Cefalù

Het strand van Cefalù vind je in het noordoosten van het eiland. Het is een populair strand bij zowel toeristen als inwoners. Een erg idyllisch strandje dankzij de ligging bij één van de mooiste en gezelligste dorpjes van Sicilië. Het is een breed, goudgeel strand dat erg geschikt is voor kinderen omdat er bijna geen branding is. Terwijl je in het water ligt te dobberen geniet je van een prachtig uitzicht over het dorpje en een natuurgebied.

cefalu strand sicilie

Spiaggia dei Conigli

Spiaggia dei Conigli, ofwel Rabbit Beach, ligt aan de zuid-westkust van het eiland, aan het allerblauwste zeewater. Dit strand is ooit uitgeroepen tot het mooiste strand van Italië en heeft in 2013 in TripAdvisor Travellers’ Award gewonnen. Zoals de naam al doet vermoeden, leefde er hier ooit veel konijnen. Tegenwoordig kom je er bijna geen konijnen meer tegen. Ook dit strand is ideaal om te bezoeken met kinderen.

rabbit beach sicilie

Zin gekregen in een heerlijke zonvakantie op Sicilië? Bekijk het aanbod campings en vakantieparken en de vakantie voorpret kan beginnen!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl