Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Eolische Eilanden: zeven Siciliaanse parels

Er liggen zeven vulkanische eilanden aan de noordkant van Sicilië, tegenover de stad Milazzo. Deze oude Siciliaanse stad, met onderaan een middeleeuws kasteel, is de start voor onze reis aan de Eolische Eilanden. Vanaf de poort vertrekken de draagvleugelboten die de zeven kleine eilanden met het vasteland verbinden. Dankzij de draagvleugelboot kun je uitstappen waar en wanneer je wilt. Laat jezelf inspireren door de kleuren, de geuren en de gevoelens van deze zeven Sicliaanse parels: de Eolische Eilanden.

Vulcano

Het is het eerste eiland waar we aankomen tijdens onze bootreis is Vulcano. Het hele eiland is een vulkaan. Voor je van de boot afstapt, kan je een aanhoudende zwavelachtig geur ruiken. Ongetwijfeld ontdek je, dat het eiland wordt geliefd is om haar zwavelhoudende, warme natuurlijke zwembaden.

Lipari

Het tweede eiland dat we aangaan is Lipari, het grootste en meest bevolkt van de zeven eilanden. Vanaf de toeristische poort vertrekken boten die ons naar de puimsteen-stranden brengen. Tegenwoordig is de industrie van de puimsteen gestopt maar de oude fabriek is nog steeds open voor bezoek, maar alleen via een boot bereikbaar. Onderaan de fabriek kan je een verfrissende duik nemen en tot rust komen op een witte puimsteen-strand. Ook echt gezond!

Salina

Dit eiland werd overal ter wereld beroemd nadat de Italiaanse film “Il Postino” hier is opgenomen. Vond je dat een te gekke film? Dan is dit echt een eiland voor jou! Maar ook, als je een foodlover bent! Salina is het eiland van de Malvasia wijn en van kappertjes. Je bent door de natuur omringt, dus een wandeling door de natuur was bij onze reis een must! Salina is het groenste van de Eolische eilanden. Meer dan de helft van het eiland is een natuurlijk park, met veel verschillende soorten vogels, die hier in de winter komen om te overwinteren.

Panarea

Panarea: Het VIP eiland. In de zomer ligt de haven van het kleinste Eolische eiland vol met jachten van bekende popsterren, acteurs, koningen… Vanaf de jaren ’60 werd Panarea een populaire bestemming in de Mediterraanse Zee. Al wandelend over het eiland zie je disco’s, chique restaurants en hotels die zich samen hebben gevoegd met de typische witte huizen van de inwoners. In de straatjes van het eiland geniet je van het charmante leven van Panarea. Vanaf de stranden kijk je uit op de vulkaan, die overigens niet actief is.

Stromboli

Het eerste wat ons opviel bij aankomst op Stromboli was dat er geen auto te bekennen was. Er zijn geen auto’s in Stromboli, je ziet hier Ape’s en de Vespa’s over het eiland rijden. De stranden van Stromboli zijn zwart door de lavastenen. Het hele eiland is integendeel een vulkaan die nog actief is. Klimmen tot aan de top is één van de geweldige ervaringen dat je in je leven kan doen. Met een gids loop je dan naar de tocht, je kunt dat zelfs ’s nachts doen! Het beklimmen is gemakkelijk genoeg voor iedereen. Vanuit de top van Stromboli kan je de hele archipel zien tot de Siciliaanse en Calabriaanse kusten. Je mag kiezen of je de nacht daar wilt spenderen of dat je naar het dorpje gaat door de oude lavastromen van de vulkaan.
Een trip met de boot laat je de andere kant van Stromboli
zien, waarin de lava in de zee zakt, en waar je het kleine eiland van Strombolicchio ook ontdekt.

Filicudi en Alicudi

Een eiland zonder de drukte van toeristen; dat was het eerste dat mij opviel toen we bij deze eilandjes kwamen. Ze zijn het meest westwaarts gelegen van de zeven eilanden en het minst toeristisch. Filicudi is ideaal voor een rustgevende vakantie aan de zee. Een bezoek aan de ruwe stranden en vooral de geweldige grotten bezoeken, bijvoorbeeld de grot die Bue Marino genoemd is, zijn een must!

In Alicudi zet je een stap in het verleden. Geen auto’s, geen banken, geen disco’s, tot tien jaar geleden geen electriciteit en ook geen telefoons. Jouw openbare vervoer? De ezel, natuurlijk! In Alicudi is er één strand bereikbaar zonder boot. Een boottrip met de lokale vissersmannen is de oplossing om de westkant van het eiland te ontdekken. De perfecte plaats als je gek op duiken bent. ’s Avonds kun je enkel gaan eten in het enige restaurant van Alicudi. Een diner met kaarslicht en de verre verlichting van de Siciliaanse kust hebben jullie een heerlijke romantische avond!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl