Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een eigen chalet op Sicilië?

De zomer is weer in aantocht en iedereen is klaar om na een jaar hard werken te genieten van hun langverwachte vakantie. Nog even en het hoogseizoen breekt alweer aan!

https://www.sicilie.nl/een-eigen-chalet-op-sicilie/(opent in een nieuwe tab)

Bron: Unsplash

Het blijft toch elk jaar weer een puzzel om de vakantie te plannen. Ten eerste moet je er met het gezin uit zien te komen waar je naar toe gaat. Wordt het een binnenlandse vakantie? Of toch wel weer naar het buitenland? En wordt het dan een vakantie in een bosrijke en bergrijke omgeving om lekker te kunnen wandelen of wordt het toch een strandvakantie?

Je moet vaak ook niet te lang wachten met boeken, omdat de kans groot is dat alle populaire accommodaties al volgeboekt zitten. Als je in mei nog moet boeken, zul je merken dat de keuze al sterk beperkt is. Het aanbod is in deze maand al zo sterk terug gelopen dat je niet al te hoge eisen meer kunt stellen. En dat is natuurlijk best wel irritant.

Maar het kan anders. Een oplossing waardoor je niet meer met al die bovenstaande problemen te maken hebt.

Eigen chalet op Sicilië

Als je van de vakanties naar zonnige oorden houdt, zonnen op het strand en het ontdekken van een andere cultuur, dan zit je op Sicilië natuurlijk uitstekend. En met het ontdekken van een andere cultuur kan je bij Sicilië diep gaan. Met een rijke geschiedenis die duizenden jaren terug gaat en diepte- en hoogtepunten kent, zul je niet snel verveeld zijn.

Een eigen accommodatie op Sicilië is daarom een goede optie. Je zult er immers nooit verveeld raken en een eigen accommodatie heeft niet alle nadelen die we in het begin zagen.

Voordelen eigen chalet

Het grote voordeel van het hebben van een eigen accommodatie is dat je kan gaan wanneer je zelf wilt. Je hoeft niet in januari al te boeken, wanneer je precies in de zomer op vakantie wilt gaan. Want als je iets moet huren is het vaak raadzaam al in januari of februari te boeken. Door in deze twee maanden te boeken heb je nog keuze in de locatie en accommodaties. Ga je later boeken dan ben je al weer veel beperkter in de keuzes en moet je concessies gaan doen. En dat wil je natuurlijk liever niet. Als je een eigen chalet hebt, dan pak je ook last minute ad hoc in het naseizoen nog een weekje vakantie mee. De extra kosten zijn vrijwel nihil en de accommodatie is altijd beschikbaar. De locatie heb je toch, dus daar hoef je niet meer naar op zoek. Inspiratie van de mogelijkheden van chalets kan je bij Lacet bekijken. Zo krijg je een idee van de luxe of juist de eenvoud waarmee je jouw vakantie kan inrichten.

Cultuur

Doordat je vaker op Sicilië komt, maak je veel meer mee van het leven daar en dus van de cultuur. Je begint je al eerder thuis te voelen. Zo bouw je wellicht zelfs een band op met met de mensen in de plaats waar jouw chalet staat. Deze diepgang is iets wat je niet snel zult krijgen wanneer je steeds naar een andere plaats of land reist.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl