Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste sunsets in Sicilë bewonderen 

Goldenhour, vlak voor de zon zakt in de golven van de zee of achter het groen van een berg. De mooiste voorstelling welke de natuur ons biedt, de zonsondergang. Waarna pasteltinten en felle kleuren mengen en de hemel laat verkleuren. Het blijft gewoonweg mooi en naar mijn mening kun je van de zonsondergang nooit genoeg krijgen. Elke avond is het weer anders, waardoor je altijd onder de indruk blijft. Zo ook in Sicilië. Sicilië heeft de mooiste stranden waar je de zonsondergang kan bewonderen. Het is dus niet nodig om naar Australië of Mexico te vliegen om prachtige zonsondergangen te bewonderen. Op een kleine drie uurtjes kan je al de mooiste zonsondergangen zien. Nu hebben wij een selectie gemaakt zodat jij deze parels niet gaat missen! Naast de stranden zijn er ook andere bijzondere plekken om een sunset te bewonderen. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Zoutpannen van Marsala 

Helemaal in het oosten van Sicilië vind je de zoutpannen van Marsala waar op een nog traditionele wijze zout uit de zee wordt gewonnen. Deze zoutpannen zijn overdag mooi om te bezichtigen maar al helemaal wanneer de zon onder gaat. Het water wordt op peil gehouden door de authentieke molens. De kleine hoopjes zout blijven over door het drogen in de zon. Zodra de zon onder gaat weerspiegelt het water de explosie aan kleuren welke boven je hoofd afspelen. Dit zorgt voor een prachtig effect en met de mooie natuur en pittoreske molens is je uitzicht helemaal af. Dit mag je niet missen! 

Foto via Unsplash

Mount Etna 

Houd jij van wandelen? Dan kan niet om de beklimming van de Etna heen. Het is een van de belangrijkste natuurlijke attracties van Sicilië en elk jaar weer boeit het veel bezoekers. Wanneer je de top bereikt, zal de zonsondergang onvergetelijk zijn. De rode lucht boven de vulkaan is de beste manier om je lange wandeling te belonen. Stilte en Ontspanning zal de sfeer tekenen! Deze actieve vulkaan zal je niet teleurstellen, het is en blijft een bijzonder natuurfenomeen. Boek een georganiseerde tour welke bij jouw energielevel past en ga op avontuur!

foto via pixabay

Scala dei Turchi 

Scala dei Turchi, je zal er vast wel van hebben gehoord. Dit is een natuurlijk fenomeen waarbij wit kalksteen is uitgesneden door het zout van de zee en wind, waardoor het net trappen lijken. Tijdens de zonsondergang zal deze verblindende witte rotsformatie uitvallen tegen een kristalheldere blauwe zee wat prachtige uitzichten oplevert. Het kan er druk zijn overdag, maar de meeste toeristen zullen gaan eten en weg gaan, waardoor er een stuk meer rust heerst. Dit is een perfecte stop om te combineren met de stad Agrigento!

foto via unsplash

De kathedraal van Noto

Als je hier al een keer geweest bent, weet je het. De kathedraal van Noto heeft een prachtige zandkleur welke prachtig zal vermengen met de laatste zonnestralen. Het golden hour moment welke je hier beleeft is prachtig. Het is fijn om af en toe afwisseling te hebben met de stad en natuur, voor de zonsondergang ben je hier in de stad op de goede plek. De verandering van sfeer, welke zich voordoet op het plein van de kathedraal van de barokke stad is gewoonweg indrukwekkend. Noto zelf is ook een prachtige stad om te bezoeken. Fotowaardig is het zeker, ook al overdag. Bezoek de kathedraal en ga naar binnen! Als je in Noto bent is dit gewoonweg een must! 

Foto via unsplash

Welke van deze vier plekken zou jij willen bezoeken tijdens een zonsondergang? 

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Rais Gerbi

Familie Mulder, 16 mei 2019

Mooie camping!

Ervaring

Het is een mooie camping met een mooi zwembad en leuke facilteiten. Het heeft een eigen strandje aan helder water en plaatsen voor verschillend samengestelde groepen. En het ligt vlakbij een dorp en het spoor (goede verbinding met Palermo en Messina).

Tips in de omgeving

Park Madonie en de dorpjes die daar in liggen.En natuurlijk de zee..

Bezocht Rais Gerbi in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl