Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Cultuurfanaten opgelet: De meest indrukwekkende architectuur op Sicilië

Mijn ideale vakantie bestaat uit een balans tussen zon, natuur en cultuur. En op Sicilië kom je al deze drie dingen tegen! Relax op gouden stranden, maak de mooiste wandelingen door het landschap en bezichtig de meest indrukwekkende gebouwen. En dat laatste, daar wil ik je wat meer over vertellen. Ik geef je 3 tips voor mooie plekken om te genieten van de architectuur op Sicilië!

Noto

Deze Siciliaanse stad wordt ook wel de mooiste barokke stad van heel Italië genoemd. Toen aan het einde van de 17e eeuw de oude stad bijna compleet werd verwoest door een aardbeving, werd besloten om deze 12 kilometer verderop te herbouwen. Dit keer met meer structuur en naar de idealen van de barok. Het resultaat mag er wezen!

Noto Architectuur op Sicilië via Sicilie.nl

Foto van Tama66 via Pixabay

Een groot deel van de gebouwen zijn gemaakt van tufsteen. Dit geeft de hele stad een zonnige, gouden gloed. Het is zo’n mooi gezicht dat je daarom niet snel zult vergeten. Ook wordt de stad gekenmerkt door de vele overmatige versieringen verdeeld over de gebouwen. Je voelt je alsof je in een andere wereld terechtkomt wanneer je voor het eerst deze bijzondere plek betreedt. Een pareltje in de architectuur!

Palermo

Wie bekend is met Sicilië is vaak ook bekend met haar hoofdstad Palermo. Door deze prachtige stad zie je gebouwen met invloeden uit allerlei verschillende tijden en stijlen. Je kunt het beste een fiets huren, zodat je op je gemak de stad en de architectuur op Sicilië kunt verkennen. Palermo is geen mega toeristische plek, maar heeft wel veel mooie bezienswaardigheden. Sla ook zeker de kathedraal niet over!

Palermo Architectuur op Sicilië via Sicilie.nl

Foto van salvatoregalle via Pixabay

Agrigento

Agrigento bezoek je natuurlijk voornamelijk voor de Valle dei Templi! Dit gebied behoort absoluut tot de meest indrukwekkende architectuur op Sicilië. Agrigento is gesticht door de Grieken. Zij hebben hun stempel dan ook duidelijk achtergelaten. In dit gebied liggen de resten van wel zeven Griekse tempels. Voor je gevoel ga je terug in de tijd wanneer je deze oude bouwwerken komt bekijken. Het perfecte uitje voor liefhebbers van historie en archeologie!

Agrigento Architectuur op Sicilië via Sicilie.nl

Foto van sonialoewert via Pixabay

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl