Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Met de camper door Sicilië

In woorden uitdrukken wat Sicilië zo mooi maakt is bijna onmogelijk. Eigenlijk moet je het hiervoor gewoon zelf aanschouwen. Je wordt betoverd door al het natuurschoon, met de vulkaan Etna als hoogtepunt. Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse zee. Voor een bezoekje aan het strand zit je hier goed want Sicilië bezit enkele van de mooiste stranden van Europa. Wil je genieten van een goed glas Siciliaanse wijn? Neem plaats op een van de knusse terrassen in de pittoreske vissersplaatsjes en barokke stadjes. Op een prachtig eiland als Sicilië is het zonde om op een plek te blijven. Ideaal is dan om een camper van Goboony te huren en rond te trekken over dit adembenemende eiland!

Roadtrippen door Sicilië

Na slechts een kleine 3 uur vliegen arriveer je al op Catánia, de grootste luchthaven van Sicilië. Om de vakantie nog beter te laten beginnen haal je direct je gehuurde camper op en vanaf dat moment kan je te gekke roadtrip echt starten! Er is namelijk zo veel te zien en te doen dus geen moment te verliezen. Misschien denk je niet direct aan Sicilië bij het woord roadtrip maar juist de combinatie van prachtige stranden, karakteristieke dorpjes, de Italiaanse keuken, schitterende natuur en traditionele eilandcultuur maken het geweldig!

Uitzicht eiland Sicilie

Must sees tijdens je trip

Ik gok bovenaan het lijstje bij iedereen: de vulkaan Etna. Niet voor niets staat deze plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Mocht je Etna van iets dichterbij willen bekijken kan dat zeker. De route door de zwarte lavastenen is prachtig. Vergeet geen eten en drinken mee te nemen!

De Grand Canyon van Italië, Cava Grande. Een schitterende plek met adembenemend uitzicht over de vallei met meertjes, chillende mensen en vele bloemen. Alleen de tocht naar beneden is al de moeite waard. Eenmaal aangekomen wil je niet meer weg. Let wel op dat je goede schoenen aandoet anders mag je niet naar beneden.

Struin door het oude centrum van Trapani. Je kunt je hier de hele dag vermaken met het bezoeken van alle indrukwekkende bezienswaardigheden. In deze, van oudsher vissersstad, wordt nog steeds vis gevangen en geserveerd in de restaurants. Een bezoek aan de stad is perfect te combineren met een relaxmoment op het dichtbij gelegen strand.

Het oude centrum van Trapani

t
Als Nederlandse toerist mag een wijnproeverij van de beste Italiaanse wijnen natuurlijk niet ontbreken. Op Sicilië zijn namelijk het grootste aantal wijngaarden van heel Italië te vinden. Geniet van de zon, olijven en kaas onder het genot van de beste wijnen!

Camper van Goboony

Bovenstaande plekjes en activiteiten zijn slechts enkele highlights van Sicilië. Het eiland heeft nog zoveel meer moois te bieden wat je zeker moet ontdekken. Een overvloed aan campings maakt het gemakkelijk om rond te trekken en in de camper van Goboony te overnachten. Nog een groot voordeel, de campers zijn makkelijk, voordelig en veilig te huren. Alles kan ook nog eens online. De campers zijn er in allerlei soorten en prijsranges en voldoen aan de wettelijke eisen. Ben je ook net zo enthousiast als ik? Hier kun je je alvast oriënteren over de leukste campings in Sicilië. Regel het huren van de camper online wanneer het jou uitkomt!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl