Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bezoek de filmlocaties van The Godfather

Bij Sicilië denk je natuurlijk aan zon, prachtige natuur, granita e brioche en … maffia! De oorspronkelijke maffia is ontstaan in Sicilië en speelt er nog steeds een rol. Het eiland is dan ook het toneel voor wereldwijd bekende maffiafilms, zoals the Godfather en Il Padrino. Heb jij the Godfather trilogie al duizend keer bekeken, bezoek dan eens de filmlocaties van The Godfather op Sicilië. In dit blog vertel ik waar je ze kunt vinden.

Filmlocaties

De eerste stad waar je aan denkt bij The Godfather is natuurlijk Corleone, waar de Corleone familie vandaan komt. De stad bestaat werkelijk op Sicilië en heeft ook daadwerkelijk een geschiedenis wat betreft maffia. Maar wie er naar toegaat om locaties uit de film te zien, komt van een koude kermis thuis. De stad was tijdens de productie van The Godfather al te ver ontwikkeld om als filmlocatie te dienen. Natuurlijk is het nog steeds leuk om te kunnen zeggen dat je in Corleone bent geweest, maar voor de echte locaties moet je in Forza D’Agro en Savoca, vlakbij Taormina, zijn. In Savoca kun je een bezoekje brengen aan Bar Vitelli en aan de kerk waar Michael Corleone and Apollonia Vitelli zijn getrouwd. In Forza D’Argo is onder andere het huis te zien waar Vito Andolini, volgens The Godfather III, geboren is.

Tours

Je kunt natuurlijk zelf in Forza D’Agro en Savoca rondlopen, maar als je echt zeker wil zijn dat je niks mist, kun je ook een georganiseerde tour doen. Er zijn walkingtours mogelijk, waar je wordt opgehaald met de auto en langs de verschillende dorpjes gaat. Vervolgens begeleidt de gepassioneerde gids je naar de verschillende filmlocaties. Wanneer je wil, kun je deze tour afsluiten met een lunch of diner en een wijnproeverij. Dit maakt deze onvergetelijke dag helemaal compleet.

Wil je helemaal een unieke tourervaring, doe dan The Godfather tour met een Fiat 500. Je vertrekt vanaf Taormina en rijdt zelf in een klassieke Fiat 500, achter een gids aan, door het prachtige landschap van Sicilië naar Savoca en Forza D’Argo, waar je de filmlocaties van The Godfather bezoekt.

filmlocaties van The Godfather - Sicilië.nl

Foto via Pixabay

Wil je nog even in het maffiathema blijven, breng dan een bezoekje aan Museo dello Mafia in Salemi.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl