Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een actieve vakantie op Sicilië

De natuur op het Italiaanse eiland Sicilië is werkelijk prachtig. De foto’s liegen er dan ook niet om. Het landschap is niet alleen prachtig maar ook zeer divers. Glooiende begroeide landschappen, rotsformaties en een azuurblauwe zee. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze wonderen te ontdekken met de auto. Maar op een andere manier deze landschappen verkennen kan natuurlijk ook. Combineer dit bijvoorbeeld met een actieve vakantie op Sicilië! Hieronder deel ik mijn favoriete activiteiten met je.

Foto: Peter H  via Unsplash

Watersporten

Foto: Filipp Nekhaev via Unsplash

Als je een liefhebber bent van alles op en rondom het water dan kun je in Sicilië je hart ophalen. Op de meest grote stranden van het eiland worden diverse watersporten aangeboden. Misschien is surfen over de hoge golven, kitesurfen of waterskiën wel wat voor jou? Voor windsurfen kan je terecht op de stranden van Acitrezza, Puzziteddu of Mondello. Je kunt het allerbeste in de winter naar Sicilië gaan omdat er in dit seizoen een hardere wind staat dan in de zomer.

Duiken

Kristalhelder water, de kleurrijkste koraalriffen en vissen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Je kunt je blijven verbazen over deze fascinerende onderwaterwereld. Mijn hart gaat altijd sneller kloppen wanneer ik langs zwem. En nu ben je vast benieuwd naar de mooiste locaties om te duiken en snorkelen?  Het beste kun je afreizen naar de wateren rondom het eiland Ustica, ten noorden van de stad Palermo. Ook Lampedusa ten zuiden van het Italiaanse eiland is een zeer geliefde plek. En over materiaal hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt deze namelijk huren bij een van de duikscholen op deze eilanden.

Paardrijden

Foto via Pixabay

Als je op een andere actieve manier het wonderschone Sicilië wil gaan ontdekken dan is paardrijden ook een goede optie. In het natuurpark Madonnie maak je de mooiste ritjes op een paard. Je vindt hier verschillende routes waar je je samen aan kunt wagen. Helemaal bijzonder is een rit op een paard langs de grootste vulkaan van Europa, de Etna. De maneges bij de Etna bieden leuke dagtochtjes en voor de liefhebbers zelfs complete paardrijvakanties. Er zijn zelfs hele leuke agriturismo’s te vinden met een bijbehorende manege. Wellicht krijg je dan zelfs nog de kans om de paarden te verzorgen en in contact te komen met andere paardenliefhebbers.

Golfen

Foto via Pexels

Wie graag een balletje wilt slaan kan terecht op één van de twee golfbanen waar het Italiaanse eiland over beschikt. De golfbaan Il Picciocolo heeft ook nog eens een unieke ligging met een adembenemend uitzicht over de vulkaan de Etna. De andere golfbaan met de naam Le Madonie ligt nabij het gelijknamige natuurpark. De beide golfbanen beschikken over maar liefst 17-holes en worden omringd door sinaasappel- en olijfbomen. Sla jij die hole-in-one?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl