Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Vakantiepark

Sfeervol verblijven op een vakantiepark!

In Sicilië heb je vooral campings en appartementencomplexen, maar je kan ook in een vakantiepark verblijven. Wat biedt een vakantiepark je allemaal?

Faciliteiten

Vakantieparken staan bekend om de vele faciliteiten. Zo is er eigenlijk altijd een zwembad, een speeltuin en een restaurant in het complex aanwezig. Ook doen de meeste parken aan broodjesservice, waar je brood kan bestellen voor de volgende ochtend. Soms zit er ook een supermarkt in het complex, maar deze is compact. Goedkopere boodschappen kan je buiten het park doen, want de supermarkt in het park is net een graadje duurder.

Activiteiten

In de omgeving zijn er natuurlijk genoeg activiteiten te doen en vraag daar ook zeker naar bij de receptie. In het park zijn er ook voldoende faciliteiten om sportief en actief bezig te zijn. Zo kan er bijvoorbeeld een tennisbaan zijn om een balletje te slaan en als het park aan het strand ligt, zijn er ook watersportmogelijkheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan waterskiën. Soms kun je midgetgolfen in het park of is er een klimmuur. Voor de actieveling is er ook een fitness-mogelijkheid. Zo hebben ze bijvoorbeeld loopbanden of andere fitnessapparatuur in een ruimte staan.

Kindvriendelijk

In de vakantieparken staat kindvriendelijkheid centraal. Daarom worden er bijvoorbeeld kinderactiviteiten georganiseerd en is er een speeltuin of kinderboerderij aanwezig. Daarnaast kan er ook een kinderclub zijn in het park. Hier kunnen de kinderen activiteiten doen met andere leeftijdsgenoten. Zo zijn er bijvoorbeeld dansactiviteiten of spelen ze spelletjes in het zwembad. Het animatieteam van het park verzorgt deze activiteiten en houdt je kinderen in de gaten. Elke dag wordt er wel iets leuks georganiseerd. Het enige wat je hoeft te doen is je kind inschrijven voor een activiteit en ze worden de hele middag vermaakt.

Verblijf

Op een vakantiepark kun je verblijven in een huisje. De inrichting verschilt per huisje en je kan zelf de gradatie van luxe en comfort kiezen. Er zijn bijvoorbeeld huisjes met een bubbelbad of sauna, maar er zijn ook huisjes zonder extra comfort. Alle basis faciliteiten, zoals een douche en toilet, zijn aanwezig. Je kiest zelf hoe veel extra luxe je erbij neemt.

Kortom, een vakantiepark is erg kindvriendelijk om te verblijven. Daarnaast bieden ze meerdere faciliteiten aan, van een tennisbaan tot een kinderboerderij. Er is dus genoeg te doen!

Sicilië.nl