Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Glamping

Heerlijk glamorous kamperen in Sicilië

Houd je wel heel erg van kamperen in de natuur, maar ben je ook wel van de luxe? Dan is glamping iets voor jou! Glamping is namelijk glamorous, ofwel luxe kamperen. Denk bijvoorbeeld aan een grote Lodgetent, waar je in een echt bed kan slapen in plaats van op een luchtbed. Zo ervaar je het gevoel van het kamperen, maar heb je toch het stukje comfort van thuis!

Op de camping

Glamping-locaties vind je overal op Sicilië. Meestal staan de luxe tenten gewoon op de camping, apart van de losse campingplekken. Je kan het zo fijn mogelijk voor jezelf maken als je maar wilt. Op sommige glamping-plekken heb je bijvoorbeeld ook je eigen badkamer of je eigen keukentje. Het hangt er helemaal vanaf wat je zoekt. Ook de kleinschalige familiecampings bieden vaak glamping aan.

Voordelen

Een groot voordeel aan glamping is dat je je eigen tent niet helemaal hoeft mee te nemen vanuit Nederland. Het scheelt veel inpakwerk, omdat de meeste faciliteiten ook in de glamping-locatie aanwezig zijn. Je hoeft niet te rommelen met stokken die niet passen, want alles staat al helemaal klaar voor je als je arriveert op de camping. Je ervaart wel het lekkere vakantiegevoel van naar het zwembad lopen met je handdoekje, maar je hebt toch een comfortabel plekje voor jezelf. Glamping is eigenlijk voor iedereen een aanrader. Als je bijvoorbeeld nog nooit hebt gekampeerd, is dit een fijne eerste stap. Ook voor gezinnen met kinderen is het een aanrader, omdat je geen tijd kwijt bent met het installeren van je tent. Maar ook voor degenen die al vaker hebben gekampeerd en gewoon zin hebben in een wat luxere vakantie, is glamorous kamperen helemaal geschikt!

Lodgetent

Een voorbeeld van een glamping-tent is de luxe Lodgetent. Het is een combinatie tussen een huis en tent. De lodgetent ziet er van de buitenkant uit als een tent, want het heeft een tentdoek. Vanbinnen heeft het de uitstraling van een bungalow. Het is wel wat kleiner dan een bungalow, maar dat is het idee van het kamperen. De slaapkamers zijn gescheiden van het woongedeelte. Je hebt zelfs een aparte badkamer en je kan koken in de tent. Je hebt bijvoorbeeld ook twee losse slaapgedeeltes en een groot terras. Hier kan je op een zwoele zomeravond lekker op barbecueën als je wilt.

Kortom, glamping is eigenlijk voor iedereen geschikt. Het is bijvoorbeeld de uitgelezen manier om kennis te maken met het kamperen middenin de natuur. Geniet van het comfort en van de natuur!

Sicilië.nl