Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Camping

alleen maar kust !

Je gaat op vakantie naar Sicilië, maar wat is je verblijf? Je hebt zoveel keuzes: hotels, een bed and breakfast, agriturismo’s, glamping-mogelijkheden en natuurlijk gewoon de camping.

Elke manier van verblijf heeft zijn eigen voor- en nadelen en de camping natuurlijk ook!

Campings op Sicilië

Het fijne aan Sicilië is dat het eiland eigenlijk alleen maar kust heeft. Campings aan de kust zijn daarom ook geliefd bij de toeristen. Campings die aan de kust liggen zijn vaak ook drukker en duurder in het hoogseizoen. Een goede tussenoplossing zou bijvoorbeeld zijn om een camping te kiezen die een paar kilometer van de kust afligt. Die zijn wat goedkoper en rustiger, maar het strand is dan ook prima te bereiken. Als je wat langer naar Sicilië gaat, kan je bijvoorbeeld ook beginnen op een camping in het westen en dan in het midden van je vakantie naar het oosten reizen. Daar kan je dan op camping nummer twee vertoeven. Zo breng je wat meer variatie aan in je vakantie!

Combinatie met de auto

Een nadeel van kamperen met de tent is dat je de tent niet zo gemakkelijk mee krijgt met het vliegtuig (of je moet veel geld kwijt willen zijn aan bagage). Daarom wordt kamperen op een camping vaak gecombineerd met de auto. Zo kan je al je spullen meenemen en hoef je geen rekening te houden met het gewicht. Plus, een groot voordeel: je hebt je eigen auto bij je! Zo ben je zo vrij als een vogel en kan je je voortbewegen over het eiland. Hoewel het openbaar vervoer goed is op het eiland, stopt het niet altijd bij elke camping in de buurt. De campings liggen vaak een beetje afgelegen in een stuk natuur. Daarom is het makkelijker om de auto bij je te hebben, zodat je overal naartoe kan gaan op het eiland.

Animatieteams en gezelligheid

Op een camping bruist het altijd van de sfeervolle animatieteams en gezelligheid. De grotere campings zijn vaak ook de campings met de animatieteams. Dat is een groot voordeel van kamperen: je ontmoet zoveel andere mensen, omdat de camping een hele sociale omgeving is. Als je niet zo’n zin hebt in animatie, dan kan je bijvoorbeeld voor een kleinere camping kiezen. Vaak zijn er geen grote evenementen en is het hier ’s avonds ook wat rustiger.

Kortom, een camping heeft natuurlijk nadelen, maar er zitten ook grote voordelen aan! Zo heb je je eigen auto bij de hand en kampeer je middenin de natuur. Een groter vakantiegevoel kan je niet krijgen, toch?

Tussen ons aanbod vind je een aantal leuke campings waar je verblijft in bijvoorbeeld een chalet, vakantiewoning of een stacaravan! Toch nog even verder kijken? Ook bij Andiamo vind je diverse campings op dit beeldschone Italiaanse eiland. 

Sicilië.nl