Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Bed & Breakfast

Kleinschalige slaapplek in de natuur of in de stad !

Vind je het fijn om met je verblijf op het eiland Sicilië in een hotel te slapen, maar houd je ook wel van contact met de lokale bevolking? Dan is een Bed & Breakfast misschien ook wel iets voor jou. Het is vaak een kleinschalige slaapplek in de natuur of in de stad. Meestal is een B&B opgericht door de lokale bevolking, dus zij kunnen je alle inside tips geven van het eiland.

Verschil met een hotel

Wat is nou eigenlijk een verschil tussen een B&B en een hotel? Een hotel heeft vaak meer uitgebreide faciliteiten, zoals een restaurant of een bar. Je hebt er bijvoorbeeld ook kamers voor meer personen. Een B&B is meer gericht op het (zoals de naam al zegt) slapen en ontbijten. Een B&B is vaak ook een deel van het huis waar de eigenaren wonen. Het kan ook een apart huis zijn, maar het grootste verschil is dat een B&B veel kleinschaliger is.

Hierdoor kan je gemakkelijker contacten leggen met de eigenaren. Zij kunnen je van alles vertellen over de omgeving en kunnen zich zelfs ontpoppen tot je persoonlijke gids.

Voordeel

Een groot voordeel van in een Bed & Breakfast slapen in plaats van in een hotel is dat een B&B stukken goedkoper is. In het hotel betaal je namelijk voor het personeel en alle andere faciliteiten die het hotel biedt. Een Bed & Breakfast is vaak simpel, maar prima. Je betaalt hier niet voor het personeel of andere faciliteiten en daardoor is een B&B stukken goedkoper.

B&B op Sicilië

Je vindt B&B vaak op het platteland, maar ze zijn ook in de stad te vinden. Op het platteland stralen ze meer rust uit en staan ze vaak op het landgoed van de eigenaren. Vaak mag je ook gebruik maken van de faciliteiten van de eigenaren op het erf. In de stad zijn de B&B’s compacter. Als je met veel personen op reis gaat, is een B&B wellicht niet het handigste verblijf, want de ruimtes zijn meestal ingericht voor twee à drie personen.

Let je een beetje op je budget en lijkt het je leuk om de lokale bevolking te leren kennen? Dan kan een B&B dus zeker een mogelijkheid zijn om in te verblijven op je vakantie. Als het je iets te simpel lijkt, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om hotels en een B&B af te wisselen. Zo heb je het allebei.

Sicilië.nl