Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agriturismo

Rust, ruimte en een prachtige natuur

Rust, ruimte en een prachtige omgeving. Dat is de omschrijving van een agriturismo. Het is een samentrekking van de woorden ‘agriculture’ en ‘turismo’. Vroeger werd een agriturismo gezien als een werkende boerderij waar je kon verblijven, maar tegenwoordig is het meer gericht op het toerisme. De boerderijen zijn bijvoorbeeld uitgebreid met meer vakantiewoningen.

Wat is een agriturismo?

De term ‘agriturismo’ komt oorspronkelijk uit Italië. Hier vind je dan ook de meeste agriturismo’s, maar ook in andere landen is het bekend. De plattelandsleven staat hierin centraal. Hierdoor is het ook vaak gevestigd in een boerderij op het platteland. Het staat bekend om de rust en de prachtige omgeving. Een agriturismo hoort bij het landgoed van de eigenaren. Het lijkt dus een klein beetje op een Bed & Breakfast, maar er zijn veel meer faciliteiten. Je hebt hier veel meer luxe dan bij een Bed & Breakfast. Vaak zit er ook een zwembad bij. Soms deel je een agriturismo met andere mensen en soms zit je er alleen. 

Extra faciliteiten

De eigenaren zijn erg sociaal en geven je ook graag tips over de omgeving. Ze organiseren ook vaak tours in de lokale omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een wijntour of een rondleiding door een lokaal dorp. Bij sommige agriturismo’s kun je fietsen huren of andere tours boeken. In authentieke, kleinere agriturismo’s koken de eigenaren voor je en serveren ze je hun traditionele streekgerechten. In de grote agriturismo’s zit er meestal ook een restaurant op het landgoed. Aangezien de agriturismo’s op het platteland liggen, is het bijna altijd zo dat een auto noodzakelijk is om bij de agriturismo te arriveren. Je kan dus je eigen auto meenemen of een auto huren op het vliegveld, want met het openbaar verover gaat het je helaas niet lukken.

Op vakantie met de kinderen

Als je op vakantie gaat met de kinderen, is een agriturismo een goed plan. Ze hebben alle ruimte en op het landgoed staan vaak ook speeltoestellen. Andere gezinnen met kinderen trekken vaak ook naar de rust van een agriturismo. Daardoor kunnen je kinderen ook gemakkelijk contact leggen met de andere kinderen en kunnen ze samen spelen.

Kortom, in een agriturismo krijg je de luxe en comfort van een hotel, maar geniet je van de serene rust en de omgeving op het platteland. De perfecte combinatie voor een geslaagde vakantie, dus!

Sicilië.nl