Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 tips voor je droomhuis op Sicilië

Heb je er altijd al van gedroomd om een (vakantie)huis te kopen op Sicilië? Dan helpen wij je graag een handje om deze droom werkelijkheid te laten worden. Als je van plan bent een huis te kopen in La Bella Italia is het slim om rekening te houden met een aantal zaken. Wij geven je in dit blog 5 tips voor je droomhuis op Sicilië.

droomhuis op Sicilië

Foto van Alan J. Hendry via Unsplash

1. Verdiep je in de lokale cultuur

Voordat je beslist om een huis te kopen is het slim om je te verdiepen in de lokale cultuur. Kies er bijvoorbeeld voor om eerst een langere periode op Sicilië te verblijven. Zo kom je erachter of je Sicilië ook buiten je vakantie een mooi land vindt. Passen de Italiaanse gewoonten bijvoorbeeld bij die van jou? En zou je jezelf hier voor langere tijd zien zitten? Belangrijke vragen om te beantwoorden voordat je beslist om een huis te kopen op Sicilië. 

droomhuis op Sicilië lokale cultuur

Foto van Vidar Nordli-Mathisen via Unsplash

2. Leer de taal

Misschien spreek je al Italiaans of ben je van plan om dit te leren. Als je een huis koopt op Sicilië is het zeker aan te raden om meer Italiaanse woorden te kennen dan Gelato en Buongiorno. De Sicilianen zullen het waarderen als je hen in hun eigen taal kunt aanspreken. Bovendien is het voor jezelf ook erg handig als je bijvoorbeeld het lokale nieuws wilt volgen of verzekeringen wilt afsluiten in Italië. 

Droomhuis op Sicilië leer de taal

Foto van Daniel Fazio via Unsplash

3. Probeer verschillende locaties uit

Ook niet onbelangrijk: de locatie van je droomhuis. Onze tip is om verschillende mooie locaties op Sicilië uit te proberen als je er op vakantie gaat om er zo achter te komen wat jouw droomlocatie is. Wil je bijvoorbeeld graag een huis aan zee of kies je liever voor een appartement in een van de steden? Je kunt er ook voor kiezen om een appartement te kopen op een vakantiepark. Zo kun je tijdens je verblijf op Sicilië ook gebruik maken van faciliteiten als een zwembad. Dit kan een goede optie zijn wanneer je enkel een deel van het jaar gebruik wilt maken van je droomhuis op Sicilië. Je kunt je appartement dan de rest van het jaar verhuren voor extra inkomsten.

Droomhuis op Sicilië locatie

Foto van Samuel Ferrara via Unsplash

4. Begin alvast met sparen

Als je een huis gaat kopen op Sicilië is het handig om wat geld achter de hand te hebben. Reken bijvoorbeeld op kosten voor de aankoop van het huis, maar ook kosten voor bijvoorbeeld de inrichting en het opknappen van de woning. Handig is om hier alvast voor te sparen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je een woning koopt. Een lening aanvragen is ook een optie om je droomhuis sneller te kunnen kopen.

Droomhuis op Sicilië sparen

Foto van Claudio Mezzasalma via Unsplash

5. Hou het aanbod in de gaten

Misschien een overbodige tip als je een huis wilt kopen op Sicilië, maar zorg dat je up to date blijft van het aanbod. Het beste kun je hiervoor lokale websites raadplegen, want deze hebben vaak de beste aanbiedingen. Stel bijvoorbeeld een dagelijkse update in voor verschillende websites, zodat je meteen op de hoogte bent als er nieuw aanbod beschikbaar is binnen jouw budget en wensen. Dan ben je er als een van de eersten bij en heb je de meeste kans dat je jouw droomhuis vindt op Sicilië. 

En heb jij je droomhuis op Sicilië al gevonden? Laat het ons weten! We zijn altijd benieuwd naar verhalen van Nederlanders die verhuisd zijn naar Sicilië. 

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl