Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5x Instagramwaardige foto’s maken op Sicilië

Je herkent het gevoel vast wanneer je uitgestrekt op de bank ligt en doelloos scrollend door je Instagram tijdlijn gaat. Dan duiken regelmatig die jaloersmakende foto’s op. Een azuurblauwe zee, groene uitgesleten rotspartijen en schitterende hagelwitte stranden. Dan denk je bij jezelf, wat een prachtige foto en had ik deze maar genomen. Deze foto’s worden gemaakt op fotogenieke locaties. Het Italiaanse eiland Sicilië is er zo één. Wil jij ook Instagramwaardige foto’s maken op Sicilië? In dit blog vertel ik over 5 fotogenieke plekjes op dit eiland.

1. Taormina

Een van de meest fotogenieke en unieke plekjes van het eiland is Taormina. Het eeuwenoude dorpje kent vele Griekse invloeden die zich vertalen in karakteristieke zuilen. Naast het hele kleurrijke centrum, waar al prachtige foto’s gemaakt kunnen worden, is het ook zeker de moeite om de berg op te wandelen naar het Teatro Antico di Taormina. Wanneer je de juiste positie kiest kun je vanaf hier door de zuilen uitstekend de kleurrijke huisjes fotograferen.

Foto: Anne via Pixabay

2. De grootste vulkaan in Europa, de Etna

Met een hoogte van maar liefst 3329 meter is de vulkaan de Etna de grootste actieve vulkaan van Europa. Hoe gaaf is het als jij daar een foto van hebt? In 2013 is de vulkaan toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De omgeving rondom de Etna is werkelijk prachtig. Door het vulkanische gesteente is de grond enorm vruchtbaar. De wijn-/bomenvelden vullen het heuvelachtige landschap. Vooral met de zonsondergang kunnen hier adembenemende foto’s gemaakt worden.

Foto: Cristina Gottardi via Unsplash

3. Ragusa Superiore en Ragusa Ibla

Ben je net zo enthousiast over de bovenstaande foto’s als ik? Reis dan af naar Ragusa Superiore en het lager gelegen Ragusa Ibla. Dit Siciliaanse dorp dat gebouwd is tegen de heuvel is prachtig om te fotograferen vanaf de diverse uitzichtpunten. Wanneer de avond gevallen is over de stad Ragusa is het wellicht de ideale omstandigheid voor het maken van een perfecte Instagram foto.

Foto: Robert Cheaib via Pixabay

4. De barokstad Noto

In Noto bevinden zich eeuwenoude paleizen met adembenemende details. Struin door nauwe straatjes omringd door architectonische gebouwen en maak wat mooie foto’s. Het is natuurlijk prachtig wanneer de gebouwen oplichten in het zonlicht. Wil je een unieke foto? Probeer je camera eens op de grond te leggen en rechtdoor of recht naar boven te fotograferen.

Foto: Alfonso Escu via Unsplash

5. Het rustige Scicli

Wanneer je iets minder op zoek bent naar massatoerisme is het minder bekende plaatsje Scicli zeer de moeite waard. Dit plaatsje behoort tot één van de leukste kleinschalige plekjes van Sicilië. Een van de meest fotogenieke gebouwen in de stad is het Palazzo Busacca. Kijk vooral ook eens naar de vele details die dit gebouw kent. Het levert dan ook een onderscheidende foto op om in te zoomen op een gevel.

Wanneer je al deze plaatsen bezoekt en de tips opvolgt zul je dezelfde jaloersmakende foto’s hebben als die je voorbij hebt zien komen in je tijdlijn. Daarnaast ben je ook nog eens een hele ervaring rijker!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl