Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

4x badplaatsen op Sicilië

Sicilië is een Italiaanse parel in de Middellandse Zee. Ruwe berglandschappen, slapende dorpjes en zonovergoten stranden geven Sicilië vele gezichten. Hoewel je het niet zal verwachten, herbergt het Italiaanse eiland een schat aan Griekse tempels uit de oudheid. Een ongekende lekkere keuken zie je natuurlijk overal op Sicilië: hmm pasta’s en panini’s! In deze blog zet ik 4 Siciliaanse badplaatsen in het zonnetje:

Agrigento
In het zuiden van Sicilië, bovenop een heuvel, vind je het historische Agrigento. Het maakt niet uit waar je in deze badplaats verblijft, want de Middellandse Zee is nooit ver weg. Wil je cultuur snuiven? Dan is een echte aanrader de imponerende ‘Vallei van de Tempels’, gevuld met de restanten van Griekse tempels. De Vallei is een echte hotspot op Sicilië en is meer dan UNESCO-waardig. In de avond is het nóg mooier, want dan worden de trappen en pilaren verlicht. In de tuinen van Il Giardino dell Kolymbeta en de stranden van Riserva Naturala di Punta Biance kan je heerlijke wandelingen maken.

Palermo
De Siciliaanse hoofdstad Palermo wordt ook wel ‘de gelukkige stad’ genoemd, en dat niet zonder reden. Voor veel vakantiegangers zal hun vakantie op Sicilië in deze noordelijke stad beginnen. Toeristen struinen door de straten langs de verschillende winkels, en dromen weg bij de vele boten in de haven. Waar je zeker een bezoek aan moet brengen? De Kathedraal van Palermo! Hier zie je een mix van alle invloeden op de stad door de eeuwen heen: Arabisch, Romantisch, Gotisch en Renaissance. Wat een plaatje! Bezoek een openluchtmarkt in de stad en bewonder voorstellingen in het Theater Massimo. In de avond verzamelen de locals zich op de pleinen voor een hapje en een drankje. Deze ‘Piazza cultuur’’ moet je ooit beleefd hebben!

Patti
Aan de noordkust van Sicilië vind je Patti, de historische badplaats die al ruim duizend jaar één van de mooiste bestemmingen is. Nadat het oude Tyndaris door een aardbeving was verwoest, trokken locals een hoger gelegen locatie. Hier stichtte ze de plaats ‘’epi Akten’’, wat ‘’aan de kust’’ betekent. Gelukkig maar dat deze stad gesticht is, want het is er prachtig! Het oude centrum van Patti ligt tegen een heuvel aan en wordt gekarakteriseerd door smalle straatjes en trappen. Maar de brede zandstranden mogen er ook zéker wezen. Gelegen aan een rustige baai met kristalhelder water en omringd door prachtig landschap met bergen. Het vakantiedecor is compleet, toch?

Modica
Hup, ga een dag fietsen door de badplaats Modica. Naast de Grieken en Romeinen hebben hier ook Arabieren gewoond. En wat voor indrukwekkende sporen hebben zij achtergelaten! Het centrum heeft een welverdiende plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gekregen. De kerk San Giorgio in het centrum mag je niet missen. Om maar het mooie strand te vergeten. Proef de lekkerste scacce in een traditioneel restaurantje. TIP: struin door het oudste deel van de stad. De lokale Siciliaanse bevolking heeft  een schat aan verhalen om aan jou te vertellen.

Wat is jouw favoriete badplaats op Sicilië?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Fontana Barone

Familie van der Meer, 16 mei 2019

Mooi kleinschalig park

Ervaring

Het is een kleinschalige park en ligt op loopafstand van een kleine baai. Het park heeft een leuk zwembad en het is er keurig schoon. Het park ligt op ongeveer 5 km van Cefalu. Personeel is erg vriendelijke en behulpzaam. Broodjesservice is aanwezig.

Tips in de omgeving

In de directe omgeving van het vakantiepark heb je geen winkels en bijna geen restaurants. Je bent aangewezen op het dorpje Cefalu wat op 5 km van het park ligt. Je hebt daar een heerlijk strand en het dorpje is gezellig met veel kleine straatjes, restaurants en winkeltjes.

Bezocht Fontana Barone in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl