Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De 3 meest unieke activiteiten op Sicilië

Wanneer je op vakantie bent dan wil je vaak ook iets ondernemen. Een mooi plaatsje bezoeken, een lokaal marktje afstruinen of op excursie naar de mooiste en meest unieke plekjes. Je wilt natuurlijk wel iets zien van de omgeving en je wellicht wel verdiepen in de cultuur. Ben jij benieuwd naar de meest unieke activiteiten op Sicilië? Ik heb ze met veel enthousiasme voor je uitgezocht.

Een memorabele excursie naar de Etna

Foto: Anne via Pixabay

Een excursie is natuurlijk altijd leuk. Al helemaal als je per luxe touringcar vertrekt naar de grootste actieve vulkaan van Europa. Deze excursie is de perfecte combinatie tussen natuur en een stukje educatie. De enthousiaste gids die mee is kan je namelijk van alles vertellen over de vulkaan. Naast het bezoeken van de Etna breng je ook nog een bezoek aan een actieve lavagrot. Dat is natuurlijk wel gaaf om te zien. Een bezoek brengen aan de grootste actieve vulkaan van Europa kun je na deze dag in ieder geval weer afstrepen van je bucketlist.

Privétour door Palermo met een local

Foto: Salvatore Galle via Pixabay

Als mensen mij vragen wat ik het leukste vind aan reizen dan geef ik elke keer weer hetzelfde antwoord. De prachtige dingen die je ziet, maar die je niet met woorden kunt omschrijven. Het is een gevoel en iets dat je zelf moet zien! Als tweede is dat het ontmoeten van locals over de hele wereld en de mooie gesprekken die daaruit voortvloeien. Dit is waarom ik de excursie door het prachtige Palermo ook sterk zou aanbevelen. Je wordt namelijk opgewacht door een vrolijke en enthousiaste local die staat te popelen om je zijn prachtige stad te laten zien. Ik bedoel, zeg nou zelf, niemand kan je toch beter vertellen over de stad dan een lokale inwoner?

The Godfather’s filmlocaties & de Maffia

Kijk jij ook uren Netflix en ben je dol op het zien van films? Heb je toevallig ook the Godfather gezien? Soms heb je van die series of films waar je zo’n ontzettende fan van bent. Bij mij kriebelt het dan persoonlijk als ik op een bestemming ben om ook de filmlocaties te bezoeken. Bij jou ook? Tijdens deze excursie bezoek je diverse filmlocaties van The Godfather en leer je meer over de Maffia. Tijdens deze dag kun je ook nog eens genieten van een Siciliaanse pasta met een wijntje en een panoramisch uitzicht. Wat een dag!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Tenuta Antica Cavalleria

Familie Riteco, 15 maart 2017

Behulpzame eigenaren

Het is een sfeervolle locatie met aardige en behulpzame eigenaren. Met veel leuke uitstapjes in de buurt en uitzicht op de Etna. Tips in de omgeving? Etna, Taormina, diverse typische Siciliaanse dorpjes, natuur, kust in de buurt.

Bezocht Tenuta Antica Cavalleria met partner.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl